MISLILI DA JE BOMBA: Paniku u centru Beča izazvao kofer kineskog turiste!
Foto: Bečke Linije

Rešena misterija

MISLILI DA JE BOMBA: Paniku u centru Beča izazvao kofer kineskog turiste!

Austrija -
Kinez (24) je svoj kofer lancem vezao za klupu na stanici i otišao da razgleda grad i fotografiše bečku katedralu

BEČ - Policija je pronašla vlasnika crnog kofera, koji je u nedelju izazvao paniku na stanici bečkog metroa Štefansplac, koja je po hitnom postupku bila evakuisana zbog sumnje da se radi o podmetnutoj bombi. Reč je o prtljagu kineskog turiste (24), koji je svoj kofer lancem vezao za klupu na stanici i otišao da razgleda grad i fotografiše bečku katedralu!

Podsetimo, kofer je pronašao radnik "Bečkih linija“ i pozvao policiju. Linije metroa U1 i U3 nisu saobraćale sat i po vremena, sve dok specijalna jedinica za demontiranje eksplozivnih naprava nije potvrdila da se radi o lažnoj uzbuni.

Ovim nepromišljnim potezom Kinez je izazvao paniku među građanima, a na lice mesta izašli su i pripadnici specijalne jedinice bečke policije. Ipak, kineskom turisti će najverovatnije biti oprošteni troškovi policijske intervencije, kao i dodatni troškovi "Bečkih linija“ zbog ove vanredne situacije.

"Bečke linije“ razmišljaju o postavljanju tabli na kojima će stajati jasna i nedvosmislena zabrana ostavljanja sumnjivih kofera u stanicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track