Mladi Austrijanci više vole da rade u mlekari nego u kancelariji!

Letnji poslovi

Mladi Austrijanci više vole da rade u mlekari nego u kancelariji!

Austrija -
Umesto kancelarijskih zidova okruženi smo divnim pejzažima, radeći ovde čovek se zaista oseća živim, kaže student iz Štajerske

BEČ - Sve veći broj austrijskih studenata i srednjoškolaca, koji letnji raspust vide kao priliku da zarade novac, umesto kancelarija biraju rad u prirodi, a posao mlekara u planinskim selima je najpopularniji.

U pokrajini Salcburg mlekarstvom se bavi 1.800 domaćinstava. Tokom leta kod njih radi 1.300 ljudi, od toga 300 studenata i srednjoškolaca. Za ovaj posao mladi se uglavnom odlučuju zbog prirodnih lepota kojima obiluju salcburški pašnjaci.

"Umesto kancelarijskih zidova okruženi smo divnim pejzažima. Radeći ovde čovek se zaista oseća živim“, kaže student iz Štajerske koji preko leta radi u jednom mlekarskom domaćinstvu.

Vlasnici mlekarskih domaćinstava su presrećni zbog interesovanja mladih za ovaj posao. Prema njihovim rečima, osim što pomažu, studenti su vratili život u brdske oblasti. Na salcburškim pašnjacima tokom leta pase 100.000 krava i ovaca, te je mlekarima i te kako potrebna dodatna pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track