MUŽ NE PUŠTA SABINU: Slobodnija sam u Siriji nego u Beču!
Foto: Printscreen Osterreich

EKskluzivni intervju u prisustvu supruga

MUŽ NE PUŠTA SABINU: Slobodnija sam u Siriji nego u Beču!

Austrija -
"Samra i ja ponele smo iz Beča samo odeću, a tursku granicu prema Siriji prešle smo peške", rekla je Sabina Selimović (15) i dodala da ne želi da se vrati kući kao njena drugarica Samra Kešinović (16)

BEČ - Sabina Selimović (15), mlađa od dve odbegle bosanke učenice koje su se početkom aprila priključile terorističkoj organizaciji ISIL na ratištu u Siriji, telefonskim putem dala je ekskluzivan intervju francuskom časopisu Pariz Meč (Paris Match).

Austrijski devni list Esterajh prenosi detalje ovog intervjua uz konstataciju da se Sabinin suprug sve vreme nalazio pored nje. Sabina, se prema saznanjima tajnih službi nalazi u gradu Raka

Samra i ja ponele smo iz Beča samo odeću, a tursku granicu prema Siriji prešle smo peške - rekla je u intervjuu Sabina i dodala da za razliku od svoje drugarice Samre Kešinović (16), ne želi da se vrati kući

Nije istina da sam trudna ”, kratko je objasnila Sabina denmantujući napise u štampi.

Sabina sa suprugom, “vojnikom” koga plaća teroristička organizacija ISIL, živi u trosobnom stanu. Na pitanje šta prvo uradi kada se ujutru probudi, Sabina je odgovorila:

“Jedem. Moj doručak ovde se ne razlikuje mnogo od onog u Austriji, iako je ovde najveći broj namirnica halal (u skladu sa muslimanskim propisima). Otkrila sam neke nove namirnice, ali i ovde imamo kečap, nutelu i kornfleks”, objasnila je devojčica.

Kao najveću razliku između života u Siriji i života u Beču Sabina navodi veću slobodu.

“Osim toga ovde mogu slobodno da se praktikujem svoju veru, što u Beču nisam mogla”, objasnila je ona.

Izvori bliski tajnim službama rekli su za Esterajh da sumnjaju da je ISIL, a pre svega Sabinin suprug naterao devojčicu da da ovaj intervju. Medijski izveštaji u kojima stoji da devojčice žele da se izvuku iz kandži ISIL-a loše utiču na njihov imidž kod potencijalnih džihadista sa zapada – zato se sumnja da je ona primorana da izjavu za štampu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja