NANOGICA ZATAJILA: Neopaženo pobegao iz kućnog pritvora i napravio haos u gradu!

Policijska potera u Klagenfurtu

NANOGICA ZATAJILA: Neopaženo pobegao iz kućnog pritvora i napravio haos u gradu!

Austrija -
Policija sada ispituje zašto nanogica nije, u trenutku kada je muškarac napustio kućni pritvor, alarmirala nadležne službe

BEČ - Nakon filmske potere u utorak uveče na ulicama Klagenfurta, policija je uhapsila pijanog vozača (22), za koga je tek naknadno utvrđeno da ima električni nanogicu i da je pobegao iz kućnog pritvora. Policija sada ispituje zašto nanogica nije, u trenutku kada je muškarac napustio kućni pritvor, alarmirala nadležne službe.

Kućni pritvorenik možda i ne bi bio otkriven da najpre nije načinio saobraćajni prekršaj. Skrenuo je u jednu dvosmernu ulicu, što je privuklo pažnju policijske patrole, koja je je pokušala da ga zaustavi. Međutim, umesto da stane, mladić je pritisnuo papučicu gasa i dao se u filmski beg.

Prolazio je kroz crvena svetla na semaforima, vozio kroz jednosmerne ulice, u jednom momentu je čak krenuo vozilom na policajce, ali se u poslednjem trenutku predomislio i smotao volan.

Jedan od trojice mladićevih prijatelja koji su bili sa njim u autu, uspeo je tokom vožnje da izvuče ključ iz brave i zaustavi vozilo. Mladić je odmah uhapšen i prebačen u zatvor.

Osim što nije smeo da napušta kućni pritvor, beguncu se stavlja na teret i vožnja u pijanom stanju, nepoštovanje saobraćajnih propisa, kao i vožnja tuđeg automobila bez punomoći vlasnika. Umesto odsluženja kazne u toplini svoga doma, mladića sada čeka zatvorska ćelija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja