NE MOŽEŠ DA ZALUTAŠ: Beč dobio info-table za pešake!
Foto: Christian Fürthner/Di Presse

ZA LAKŠE SNALAŽENJE U GRADU

NE MOŽEŠ DA ZALUTAŠ: Beč dobio info-table za pešake!

Austrija -
Na tablama je plan okoline sa ucrtanim stanicama javnog prevoza, taksi stanicama , javnim toaletima i znamenitostima kao i najkraćim putevim do njih

BEČ- Grad Beč je postavio prvu u nizu novih informacionih tabli za pešake, koje će građanima i turistima olakšati orijentaciju u određenoj bečkoj opštini. Svaka tabla grad će koštati 8300 evra.

Na tablama je plan okoline sa ucrtanim stanicama javnog prevoza, taksi stanicama i javnim toaletima. Osim toga, turisti će moći da pogledaju kako da najbrže stignu do znamenitosti u blizini, a upisano je i okvirno vreme (u minutima), neophodno prosečnom pešaku da dođe do njih.

Prva tabla postavljena je u ponedeljak na trgu Zibenšterplac (Siebensternplatz) u 7.bečkoj opštini. Gradska ministarka saobraćaja, Marija Vasilaku (Maria Vassilakou, Grüne) najavila je postavljanje osam tabli duž ulice Mrijahilferštrase, do kraja godine.

Vasilaku smtra da je na ovaj način građanima i turistima najlakše objasniti da je pešačenje često najbolje rešenje za kraće razdaljine. Osim toga, table će biti postavljene pre svega duž planiranih „puteva za pešake“, puteva koji povezuju najinteresantnije lokacije u Beču, a kojima će turisti moći opušteno da pešače, bez straha od automobila.

Prvo ovakvo gradsko šetalište biće završeno već sledećeg leta.Osim onih koje je grad odlučio da postavi, opštine mogu i same da poruče dodatne info-table, koje će postaviti na svojim ulicama. Budući da svaka tabla košta 8300 evra, grad će pomoći delimičnom subvencijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track