Ukrali sef i odneli na groblje da ga na miru obiju i pokupe plen!
Foto: Arhiva Policije

Ostavili sitniš

Ukrali sef i odneli na groblje da ga na miru obiju i pokupe plen!

Austrija -
Policija je u kancelariji groblja u mestu Nojzdl Am Ze pronašla obijeni sef, koji su lopovi prethodne večeri ukrali iz jednog lokala u ovom gradu

NOJZDL AM ZE - Lokalna grobljanska uprava je u ponedeljak rano ujutru pozvala policiju jer je neko preko noći obio jednu od prostorija. Policija je na licu mesta pronašla obijeni sef, koji je prethodne večeri ukraden iz jednog lokala u ovom gradu.

Lopovi su, iskoristili što su prostorije groblja bile prazne kako bi na miru otvorili sef i pokupili plen. Iz same kancelarije nije ništa ukradeno. Zanimljivo je da se u poslednjih nekoliko godina povrćao broj prijava protiv nepoznatih počinilaca koji su na lokalnom groblju krali ili uništavali imovinu.

„Ovoga puta međutim situacija je bila potpuno obrnuta. Lopovi ne samo da nisu ništa ukrali iz grobljanskih prostorija, već su štaviše nešto i ostavili za sobom“, objasnio je jedan od zaposlenih grobara.

Lopovi su te večeri iz jednog lokala ukrali sef u kome se nalazilo nekoliko štednih knjižica i desetak hiljada evra. Štedne knjižice i sitan novac muškarci su ostavili pored otvorenog sefa, a poneli samo krupne novčanice.

Policija je pokrenula istragu, a službenici trenutno pregledaju snimke sa sigurnosne kamere opljačkanog lokala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track