NEOS: Aerodrom u Klagenfurtu ne sme biti zatvoren!
Foto: Wikipedia

VEĆA ŠTETA NEGO KORIST

NEOS: Aerodrom u Klagenfurtu ne sme biti zatvoren!

Austrija -
Zatvaranje klagenfurtskog aerodroma imalo bi negativne posledice po korušku privredu i turizam u čitavom regionu”, smatra Klaus-Jirgen Jand, portparol koruškog NEOS-a

KLAGENFURT - Klaus-Jirgen Jandl (Klaus-Jürgen Jandl), portparol koruškog NEOS-a, izjavio je da klagenfurtski aerdroma mora ostati otvoren.

“Zatvaranje aerdroma u Klagenfurtu imalo bi dalekosežne, i pre svega negativne, posledice po korušku privredu i turizam u čitavom regionu”, smatra Jandl.

On je dodao da baš iz tog razloga ne može da podrži planiranu studiju o rentabilnosti ovog objekta, koja će pokrajinu koštati 163.000 evra. Jandl smatra da bi se ovaj novac mogao bolje da se utroši.

“Zašto bismo bacali toliki novac na studiju koja ništa ne bi donela, jer zatvaranje aerodroma nije naša opcija”, jasno je poručio portparol pokrajinskog NEOS-a.

Koruški NEOS smatra da aerodromu fale koncept i vizija, dve stvari koje nedostaju najvećem broju koruških projekata. Stoga bi za pokrajinu mnogo bolje bilo da planirani novac uloži u “oživljavanje” aerodroma.

“NEOS se zalaže za očuvanje klagenfurtskog aerodroma. Ipak, ono se mora isplatiti u privrednom smislu i pokrajini doneti profit. Stoga je hitno neophodno uvođenje letova ka Frankfurtu, Minhenu, Cirihu ili Londonu, i baš tu koruška politika i privreda moraju da rade zajedno”, objasnio je Jandl.

Aerodrom u Klagenfurtu u konstantnim je problemima, a od 2005. godine izgubio je čak polovinu putnika. Nakon povlačenja jeftine aviokompanije Rajan Er (Ryan Air), ovaj koruški aerodrom izgleda poprilično pusto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja