NEZNALICE: Budući nastavnici pali na testu nemačkog!
Foto: Beta

Pedagoški fakulteti u Austriji u problemu

NEZNALICE: Budući nastavnici pali na testu nemačkog!

Austrija -
Na Pedagoškom fakultetu u Donjoj Austriji čak polovina od oko 500 brucoša pala je na prijemnom ispitu iz nemačkog jezika

BEČ - Pedagoški fakulteti u Austriji suočeni su sa problemom, jer mnogi koji žele da budu nastavnici padaju na testovima nemačkog jezika. Na Pedagoškom fakultetu u Donjoj Austriji čak polovina od oko 500 brucoša pala je na prijemnom ispitu iz nemačkog jezika.

"Pravopis i gramatika je i ove godine za mnoge kandidate za buduće nastavnike bila preteška prepreka", objasnio je predsedavajući rektorske konferencije pedagoških fakulteta Ervin Raušer.

Problem slabog poznavanja nemačkog jezika, prema njegovim rečima, baš zabrinjava, a posevbno nepoznavanje pravopisa.

"Na Pedagoškom fakultetu u Gornjoj Austriji test nemačkog nije položila jedna petina od 650 kandidata", rekla je rekotorka Ulrike Grajner, dodajući da su ove godine testovi pooštreni jer je za buduće nastavnike nemački posebno važan predmet.

Rektorska konferencija, zbog ovih zabrinjavajućih podataka, namerava da analizira uzroke lošeg rezultata na testovima nemačkog jezika. A od iduće godine najavljeni su novi prijemni ispiti širom Austrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track