Nidermilbihler oštro kritikovao govor Gudenusa u Moskvi

Baš zaratili

Nidermilbihler oštro kritikovao govor Gudenusa u Moskvi

Austrija -
Gudenusov izbor reči nije samo potpaljivački i neukusan, već je i sam nastup Slobodarske partije neodgovoran i na rubu morala“, rekao je Nidermilbihler

BEČ - Georg Nidermilbihler (Georg Niedermühlbichler), pokrajinski sekretar Socijaldemokratske partije Beča (SPÖ) snažno je kritikovao govor Johana Gudenusa (Johann Gudenus), predsednika odborničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPÖ) u bečkoj Gradskoj skupštini koji je pre nekoliko dana održao u Moskvi. Gudenus je u četvrtak u Kremlju govorio na konzervativnom "Internacionalnom forumu - Višečlane porodice i budućnost čovečanstva“.

Gudenus, je, obraćajući se prisutnima na ruskom jeziku, kritikivao stav Evropske unije prema Rusiji, kao i NATO i SAD.

"Evropa nije samo EU. Mi smo jedna velika hrišćanska familija. Međutim, postoji neko ko želi da uništi našu porodicu i evropske vrednosti“, rekao je Gudenus i dodao da "ne smemo zaboraviti da će SAD voditi rat do poslednjeg evropskog vojnika“.

Prema njegovim rečima, politika EU je politika NATO i SAD.

"Stidim se zbog toga. Austrijski narod, kao i narodi EU ne razmišljaju kao njihove vođe. Mi smo prijatelji Rusije“, naglasio je Gudenus.

On je kritikovao i homoseksualni lobi koji, kako tvrdi, preti Evropi.

"Ovaj lobi ima ogromnu moć jer raspolaže sopstvenim novinama i TV-kanalima. Evropski homoseksualni lobi želi potpunu ravnopravnost homoseksualaca i lezbejki, kao i pravo na usvajanje dece, koje već postoji u pojedinim EU zemljama. Teško je uopšte i pretpostaviti kuda će nas to sve odvesti“, rekao je Gudenus.

Nidermilbihler je ovakav Gudenusov nastup u Moskvi ovako prokomentarisao:

"U međuvremenu smo se već navikli na ovakve sumnjive diplomatske posete Slobodarske partije. Još u prošlosti Jerg Hajder (Jörg Haider) je posećivao Sadama Huseina, Martin Graf odlazio u posetu doseljenicima sa nemačkim korenima u Latinskoj Americi".

On je naglasio da su, s druge strane Hajnc-Kristijan Štrahe (Heinz-Christian Strache) i Andreas Melcer (Andreas Mölzer) povezali široku mrežu desničara, kojoj pripadaju desničari mađarskog Jobika (Jobbik), italijanska Liga za sever, belgijski Vlaams Belang, desničarske stranke iz Švedske i francuska političarka Le Pen.

Aktuelna poseta Gudenusa Rusiji predstavlja "tačku na i" u ovom bizarnom nizu, naglasio je Nidermilbihler.

Prema njegovim rečima, Gudenus je svoje kritike na račun homoseksualnog lobija ukrasio prekorima upućenim EU i NATO-u i njihovoj ulozi u ukrajinskom konfliktu.

"Gudenusov izbor reči nije samo potpaljivački i neukusan, već je i sam nastup Slobodarske partije neodgovoran i na rubu morala“, rekao je Nidermilbihler. On je dodao i to da čak i simpatizeri slobodaraca na sve ovo samo odrično klimaju glavama.

"Moramo se ozbiljno zapitati šta je to što pokreće Slobodarsku partiju da izvodi ovakve manevre. Štraheova partija je trenutno vredan partner reakcionarima i nekim antidemokratskim snagama i to ne samo u Evropi“, rekao je Nidermilbihler.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track