NOSIO NAMEŠTAJ: Verenica se uselila kod Riharda Lugnera!
Foto: Privatna Arhiva

Snajka stigla u Austriju

NOSIO NAMEŠTAJ: Verenica se uselila kod Riharda Lugnera!

Austrija -
Keti Šmic(24) se iz Nemačke preselila u vilu svog budućeg supruga, bečkog preduzimača Riharda Lugnera (81). Par planira da se venča 15. avgusta

BEČ - Verenica, poznatog bečkog preduzetnika osamdesetjednogodišnji Rihard Lugner (Richard Lugner),verenicu, Keti Šmic(24) (Cathy Schmitz) preselila se u vilu svog budućeg supruga. Lugner je dočekao kamion sa njenim stvarima i pomagao da ih snesu i unesu u kuću. Srećni par planira da se venča 15. avgusta.

Keti je živela u Nemačkoj, u pokrajini Rajnlandpfalc (Rheinland­Pfalz) i bila medicinska sestra. Javnosti je postala poznata nakon što se pojavila na naslovnici nemačkog izdanja magazina Plejboj. U Beč se doselila sa svojom šestogodišnjom kćerkom, a na putu do novog doma pratili su je njeni brat i sestra.

Lugneru velika razlika u godinama i činjenica da može da bude pradeda svom „vrapčetu“ (nem. Spatzi), kako zove svoju verenicu, ni malo ne smeta. Iako se dobro drži za čoveka koji je u devetoj deceniji, vest da će se venčati sa toliko mlađom izabranicom izazivala je poplave ironičnih komentara na internetu.

Draga šta si sve ovo natovarila... Šta Lugner skida stvari sa kamiona
Draga šta si sve ovo natovarila... Šta Lugner skida stvari sa kamiona

„Keti, budi razuzdana, pa da uskoro čitamo i poglavlje, svađa oko Lugnerovog nasledstva.“, jedan je od takvih komentara na društvenim mrežama.

Lugneru prija medijska pažnja bez obzira da li je negativan ili pozitivan konteks. Uživa da ga kamere snimaju, da daje intervjue, snima rijaliti serije o svom privatnom životu... U poslednjih nekoliko decenija upeo je da postane i ostane najveća „dvorska luda“ Austrije.

Iz pethodna četiri braka i jedne vanbračne veze Lugner ima dva sina i dve ćerke.

Želeo da postane predsednik Austrije

Rihard Lugner se obogatio kao građevinski preduzetnik i tako stekao nadimak „Malteraš“ (Mörtel). Na početku je većinom renovirao stare građevine i podizao benzinske pumpe. Veću reputaciju je stekao izgradnjom bečke džamije, kao i renoviranjem sinagoge u centru Beča. Godine 1990. je otvorio svoj bečki Lugner Siti (Lugner City), u to vreme sedmi najveći šoping­centar u Austriji.

On od 1991. na bečki Operski bal svake godine dovede neku filmsku ili drugu zvezdu, a ove godine to ej bila Kim Kardašijan. Lugner je 1998. godine bio predsednički kandidat i osvojio 9,9 odsto glasova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track