Od danas besplatan bežični internet i u ulici Marijahilferštrase!
Foto: Reuters

"Umrežena" pešačka zona u Beču

Od danas besplatan bežični internet i u ulici Marijahilferštrase!

Austrija -
Brzina internet veze će iznositi jedan megabit po sekundi, a građani će moći besplatno da surfuju osam sati na dan

BEČ - Od danas će, svi oni koji se registruju putem svog telefonskog broja, moći koristiti besplatan internet u pešačkoj zoni Mariahilfer štrase, tačnije na području između Getrajdemarkta (Getreidemarkt) i Mariahilfer Girtla (Mariahilfer Gürtel).

Kako bi se svim korisnicima obezbedio jednak kvalitet internet veze, biće ograničena količina protoka podataka, kao i sam opseg internet signala. .

Sajtovi sa softverskim sadržajem, koji bi mogao naštetiti kompjuterima i mobilnim uređajima, biće blokirani. Takođe, pod blokadom će se naći i internet stranice sa nemoralnim sadržajem. Za sprovođenje ovog projekta bilo je potrebno postaviti 4,6 kilometara mikrocevi, kao i 2,5 kilometara optičkog kabla.

Pešačka zona u Beču... Mariahilfer štrase
Pešačka zona u Beču... Mariahilfer štrase

Osim u ovom delu grada, u Beču već postoji besplatan bežični internet na 12 drugih lokacija. Između ostalog, građani glavnog grada Austrije mogu besplatno surfati na Rathausplacu (Rathausplatz), Dunavskom ostrvu (Donauinsel) i Floridsdorfskoj špici (Floridsdofer Spitz).

Trenutno su u toku radovi na još tri lokacije u Beču, na kojima će takođe posetiocima biti dostupan besplatan bežični internet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track