OD JESENI: NEOS priprema izložbu umetničkih radova u zamku Mirabel
Foto: Grad Salcburg/NEOS

Poziv salcburškim umetnicima

OD JESENI: NEOS priprema izložbu umetničkih radova u zamku Mirabel

Austrija -
Salcburški umetnici mogu da se prijave na konkurs do 5. septembra, a nakon toga će petočlani žiri odlučiti čija će dela biti izložena u klupskim prostorijama NEOS-a

SALCBURG - Salcburški NEOS će na jesen u svojim klupskim prostorijama, u zamku Mirabel, za sve zainteresovane posetioce organizovati izložbu. Salcburški umetnici na konkurs će moći da se prijave do 5. septembra, a nakon toga će petočlani žiri odlučiti čija će dela u narednom periodu krasiti klupske prostorije.

“Grafiti, slikarstvo, skulpture, instalacije i fotografija – na našu izložbu su dobrodošle sve umetničke forme. Izabrani umetnici biće predstavljeni u okviru svečanog otvaranja, a zainteresovani građani moći će da posete izložbu kad god to požele i da na licu mesta dobiju informacije o umetnicima. Prva u nizu izložbi planirana je za oktobar”, izjavila je mag. Kornelija Teni (Cornelia Thöni), poslanica salcburške gradske skupštine.

Ona je dodala da je NEOS partija, koja nema šta da krije, a budući da im je transparentnost izuzetno važna, ona je pozvala građane Salcbura da bez ustezanja posete klupske prostorije ove stranke, gde će im neko uvek stajati na raspolaganju i rado odgovoriti na pitanja ili dati informacije.

Ovo obećanje članovi partije su dali još u okviru izborne kampanje za izbore za gradsku skupštinu Salcburga, u kojoj NEOS sada ima pet mandata.

Prijave za konkurs umetnici iz Salcburga moći će da pošalju do 5. septembra na c.thoeni@neos.eu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track