Od septembra besplatna dopunska nastava za bečke osnovce!

SPÖ ispunio obećanje

Od septembra besplatna dopunska nastava za bečke osnovce!

Austrija -
Za ovaj projekat grad Beč je izdvojio 20 miliona evra, a prosečna porodica na ovaj način moći će da uštedi oko 600 evra godišnje

BEČ - Od septembra ove godine u Beču će biti organizovana besplatna dopunska nastava za učenike osnovnih škola, koji je početkom godine najavio bečki socijaldemokrati (SPÖ). Za ovaj projekat grad je izdvojio 20 miliona evra, a prosečna porodica moći će na ovaj način da uštedi oko 600 evra godišnje.

Projekat besplatne dopunske nastave biće sproveden u svim državnim osnovnim školama (öffentliche Volksschule) u Beču, a u dogovoru sa nastavnicima biće odlučeno koliko će dopunskih časova koje dete dobiti.

Ukoliko su rezultati škole i/ili pojedinca u nemačkom i matematici lošiji, i većirizik od ponavljanja razreda, to će više besplatnih časova dobiće i pravo na više besplatnih sati dopunske nastave. Od drugog polugodišta, koje počinje u februaru, besplatni dopunski časovi biće ponuđeni i u novim srednjim školama (NMS) i opštim gimnazijama (AHS).

Od 2015. godine 400 novih nastavnika će biti zaposleno u 212 osnovnih škola, 93 nove srednje škole i 64 opšte gimnazije. Posebna pažnja posvetiće se dopunskoj nastavi iz nemačkog, čitanju i matematici.

Dužinu trajanja dopunskih kurseva odrediće škole, a planirane su grupe od maksimalno pet do dvanaest učenika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track