ODE LETO: Od srede pljuskovi i prvi sneg!

Zahlađenje u Austriji

ODE LETO: Od srede pljuskovi i prvi sneg!

Austrija -
Oko pola metra snežnih padavina očekuje se u planinskim predelima u Salcburgu, Tirolu, Gornjoj Austriji i Štajerskoj, a sneg je moguć i u nešto nižim delovima Austrije

BEČ - Temperatura će u Austriji do sredine nedelje pasti za čak 15 stepeni, pojedine delove zemlje zahvatiće jaki pljuskovi, a na planinama se očekuje i prvi sneg. Meteorolozi kažu da je razlog za naglo zahlađenje talas hladnog vazduha koji dolazi sa severozapada i predstavlja ostatke uragana Gonzalo koji je proteklog vikenda pogodio Bermude.

Oko pola metra snežnih padavina očekuje se u planinskim predelima u Salcburgu, Tirolu, Gornjoj Austriji i Štajerskoj, a sneg je moguć i u nešto nižim delovima Austrije.

Na nadmorskim visinama nižim od 800 metara očekuju se jaki pljuskovi, pre svega u između Forarlberga i Tirola, zatim u predelima oko salcburških Alpa, pa preko Zalckamerguta sve do severnog Burgenlanda. U ovim delovima zemlje temperature neće prelaziti deveti podeljak.

Samo na južnoj strani Alpa, u Koruškoj, južnoj Štajerskoj i južnom Burgenlandu promoliće se sunce, a očekuju se i nešto više temperature. Stanovnike Austrije slično vreme očekuje i u četvrtak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track