ODLIKOVANI: Hrabri stanari sprečili samoubicu da digne zgradu u vazduh!

Dobili medalju grada Beča

ODLIKOVANI: Hrabri stanari sprečili samoubicu da digne zgradu u vazduh!

Austrija -
Mariju Slabak telefonom je pozvao jedan od komšija i rekao joj da je pogrešno povezao gasne instalacije i da planira da izvrši samoubistvo

BEČ - Marija Slabak i Karl Jelinek odlikovani su u ponedeljak Medaljom zahvalnosti grada Beča, jer su u julu ove godine sprečili eksploziju gasa u jednoj zgradi u 20. bečkoj opštini.

Incident se dogodio početkom jula u zgradi u ulici Brigitenauer Lende 170. U stanu Marije Slabak zazvonio je telefon, a jedan od komšija je Bečlijki poverio da planira da izvrši samoubistvo. Muškarac je komšinici rekao da je pogrešno povezao gasne instalacije i da želi da se digne u vazduh, kao što je to uradio mladić u ulici Marijahilferštrase. Iako uplašena, Marija Slabak je telefonom pozvala Karla Jelineka, bivšeg vatrogasca, koji je živeo u istoj zgradi.

Jelinek je zavrnuo glavni ventil i time sprečio dostavu gasa u stan samoubice. U stanu očajnog komšije došlo je do manje eksplozije, ali su vatrogasci brzo uspeli da ugase vatru.

Samoubica je doživeo manje povrede, a zahvaljujući hrabrosti dvoje stanara, niko od komšija nije povređen. Zahvalnice i medalje Mariji Slabak i Karlu Jelineku uručilisu gradski ministar za stambenu politiku Mihael Ludvig (Michael Ludwig, SPÖ) i direktor Službe bečkog stanovanja (Wiener Wohnen), Jozef Nojmajr (Josef Neumayr).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track