Survala se niz liticu dok je pokušavala da spasi muža!
Foto: Fotolia

Nemica stradala u austrijskim Alpima

Survala se niz liticu dok je pokušavala da spasi muža!

Austrija -
Pomažući suprugu (73) koji je pao da se vrati na stazu njegova požrtvovana žena (65) se okliznula i sama se okliznula na mokru travu i pala u provaliju

VAJSENBAH - Nemačka turistkinja (65) stradala je tokom planinarenja na Algajskim Alpima (Allgäuer Alpen) u Tirolu.

Ona je pokušala da pomogne suprugu (73) koji je pao, pri čemu se okliznula i survala sa litice. Lekari su mogli samo da ustanove smrt Nemice.

Nesreća se dogodila u nedelju pre podne na visini od oko 1800m. Bračni par je u Austriju došao sa grupom planinara, koji su pravili četvorodnevni izlet u tirolskom regionu Rojte (Reutte). Oko 11 časova muž i žena su se uputili ka kolibi Landsberger Hütte, jednom od ucrtanih i čeličnim užetom obezbeđenih staza.

U toku planinarenja muškarac se okliznuo na mokru travu i pao, a samo pukom srećom je uspeo da izbegne pad sa litice. Iako je posle pada počeo da klizi ka provaliji, uspeo je da se uhvati za veću stenu i spasi se od sigurne smrti.

Njegova uplašena i požrtvovana supruga pokušala je da mu pomogne i vrati ga na stazu, ali se i sama okliznula i pala u provaliju. i ostala na licu mesta mrtva. Njen suprug je uspeo da se popne do staze i alarmira spasioce. Kada je čuo da ženi nije bilo spasa upao je u stanje šoka i prebačen u obližnju bolnicu.

Lekari tvrde da je po prijemu stalno ponavljao „Ja sam kriv što je mrtva“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track