OMASTIO BRK: Radnik ukrao 115 tona mesa iz fabrike i prodavao ga u Sloveniji!
Foto: Think

Neviđena pljačka u Austriji

OMASTIO BRK: Radnik ukrao 115 tona mesa iz fabrike i prodavao ga u Sloveniji!

Austrija -
Organizovana grupa za godinu i po dana iznela je iz fabrike zamrznuto meso predviđeno za preradu u vrednosti od pola miliona evra

LAJBNIC - Iz jedne fabrike za preradu mesa u Lajbnicu (Leibnitz), službenik inače Slovenac (38) fabrike ukrao je 115 tona zaleđenog mesa, vrednog pola miliona evra.

Osumnjičeni je, kažu istražitelji, od januara 2013. do jula ove godine, redovno iz jedne fabričke hladnjače uzimao duboko zamrznuto meso, potom ga transportovao iz preduzeća do Slovenije.

Drugi osumnjičeni iz grupe je dobavljač (33) fabrike. On bi nakon što bi isporučio svoju robu, uzimao od ovog službenika Slovenca iz fabrike pakete ukradnog mesa i odvozio ih do jednog parkirališta na putu B67, koji vodi prema graničnom prelazu Šentilj kod Maribora. Na tom parkiralištu je meso je preuzimao jedan 57-­godišnji Slovenac i prebacivao ga u omanju hladnjaču i vozio u Sloveniju.

Pljačka je otkrivena kada je hladnjača ostala bez mesa za preradu iako je uprava po njihovim računovodstvenim podacima tvrdila da bi trebalo da je na zalihama još 115 tona mesa!

Suočeni sa ogromnim manjkom i štetom od više stotina hiljada evra, odmah su pozvali policiju. Sumnja je pala na 38-­godišnjeg Slovenca, koji je, kao rukovodilac jednog sektora fabrike, bio svakog jutra, sat vremana sam u pogonu.

Prošle nedelje policija je uspela da ih uhvati na delu dok je ukradeno mesa iz fabrike,isporučivano na na parkiralištu trećem osumnjičenom, 57­godišnjem Slovencu.

Svi su pohapšeni i protiv njih će biti podignuta optužnica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track