Opljačkano sedište socijaldemokratske stranke u centru Beča!

Drski lopovi

Opljačkano sedište socijaldemokratske stranke u centru Beča!

Austrija -
Socijaldemokratska stranka je saopštila da je mala verovatnoća da se radi o politički motivisanoj pljački, kao i da meta napada nisu bili poverljivi dokumenti

BEČ - Nepoznati provalnici opljačkali su tokom vikenda sedište Socijaldemokratske partije (SPÖ) u samom centru Beča. Lopovi su provalili u dva sefa i odneli više stotina evra.

Pljačku prostorija u ulici Levelštrase (Löwelstraße ) juče ujutru otkrili su zaposleni u stranci. Još uvek je, između ostalog, nejasno kako su lopovi ušli u zgradu koja je tokom vikenda zaključana.

Portparol policije Paul Ajdenberger (Paul Eidenberger) rekao je da je staklo na jednom od prozora razbijeno i da su provalnici najverovatnije tu ušli. Ostaje, međutim, otvoreno pitanje zašto su lopovi opljačkali samo prostorije koje se nalaze na petom spratu ove zgrade.

Oni su u potrazi za plenom obili nekoliko ormara. Na kraju su u jednoj kancelariji pronašli i provalili u dva sefa. Još nije poznat ukupan iznos štete, a Socijaldemokratska stranka je saopštila da je mala verovatnoća da se radi o politički motivisanoj pljački, kao i da meta napada nisu bili poverljivi dokumenti.

Ipak, u istragu pljačke uključila se i Služba za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track