OTETI: Nestalo 400 socijaldemokratskih patuljaka!
Foto: Printscreen Kurier

PRLJAVA IZBORNA KAMPANJA

OTETI: Nestalo 400 socijaldemokratskih patuljaka!

Austrija -
Mihael Riči kandidat SPÖ za poslaničku klupu u parlamentu u Bregencu ostao je bez 400 svojih "pomagača" koje je neko ukrao sa stubova na kojima su bili okačeni, a sumnja da su to uradili Narodnjaci (ÖVP)

BEČ - Raste napetost uoči izbora 21. septembra, za poslanike parlamenta austrijske pokrajine Forarlberg, a izborna kampanja postaje sve prljavija.

Socijaldemokratsku partiju (SPÖ) osim gubitka podrške glasača uznemirio je i nestanak njihovih 400 patuljaka „izbornih pomagača“ . Naime prema poslednjim istraživanjima SPÖ u Forarlbergu bi na izborima mogo da osvoji manje od deset procenata svih glasova.

Mihaelu Riču (Michael Ritsch), glavnom kandidatu SPÖ za poslaničku klupu u parlamentu u Bregencu, u predizbornoj kampanj pomagalo je i 20.000 vrtnih patuljaka „coolmena“. Međutim u noći sa petka na subotu nestalo ih je 400 „hladnokrvnih“ koji su visili na svetiljkama između Rankvajla (Rankweil) i Bregenca.

Sumnja se da je Narodnjačka partija (ÖVP) organizator "otmicu" vrtnih patuljaka, jer se na stubovima umesto njih nalaze predizborni plakati ÖVP­a. Narodnjaci, međutim, negiraju da su umešani u nestanak patuljaka.

„Imamo važnijeg posla nego da krademo vrtne patuljke", kaže Ditmar Vec (Dietmar Wetz), sekretar Narodnjačke partije za Forarlberg.

Forarlberški socijaldemokrati podneli su policiji prijavu za krađu, protiv NN lica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track