Otvara se još 3000 mesta u bečkim vrtićima!

RODITELJI MOGU DA ODAHNU

Otvara se još 3000 mesta u bečkim vrtićima!

Austrija -
Najviše novih mesta biće u jaslicama i mlađim grupama, odnosno za decu do tri godine starosti, budući da baš za ovu starosnu grupu nedostaje najviše mesta

BEČ - Republička ministarka za porodicu i omladinu, Sofi Karmazin (Sophie Karmasin, ÖVP) i gradski ministar za porodicu i obrazovanje, Kristijan Oksonič (Christian Oxonitsch, SPÖ), najavili su otvaranje novih 3000 mesta u bečkim vrtićima ove godine.

Za ovaj projekat izdvojeno je 98 miliona evra. Najviše novih mesta biće u jaslicama i mlađim grupama, to jest za decu do tri godine starosti, budući da baš za ovu starosnu grupunedostaje najviše mesta.

„Fokusiraćemo se na nova bečka naselja, gde je planirano otvaranje velikih dečijih vrtića“, objasnio je Oksonič.

U ostalim delovima grada otvoriće se manja obdaništa, poput novog vrtića u okviru bolnice Vilhelminenšpital (Wilhelminenspital). Karmazin je pohvali rad i organizaciju bečkih vrtića, ocenivši da su oni sigurno najbolji u zemlji.

"Prestonički vrtići rade devet sati dnevno, a zatvoreni su minimalan broj dana u godini.

Republika Austrija je spremila ukupno 305 miliona evra za poboljšanje situacije u vrtićima širom zemlje, a pokrajine su uverile saveznu ministarku da su spremne da ulože u ovu oblast, kako bi austrijski vrtići dostigli najviši standard.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track