PANIKA: Austrijanka videla krokodila u Dunavu!
Foto: Shutter

Lažna uzbuna

PANIKA: Austrijanka videla krokodila u Dunavu!

Austrija -
Posle izjave žena iz Kornojburga, u Austriji, da je videla krokodila u Dunavu krenulo se u v išečasovnu potragu za nemani a trka čamaca je prekinuta, međutim žena je na kraju priznala da je sve izmislila pa će platiti poveće troškove akcije

BEČ - Kornojburg. Lilian A. (24), Sirijka iz Kornojburga (Korneuburg) u Donjoj Austriji, izazvala je paniku kada je u subotu policiji ovog mesta izjavila da je u Dunavu videla krokodila. Žena je službenicima pokazala i sliku beštije, koju je napravila mobilnim telefonom.

Policija je ozbiljno shvatila upozorenje, i odmah prekinula trku takozvanih Dragon boat čamaca. Hitne službe dale su se u potragu za opasnom životinjom, a 700 učesnika trke čekalo je da neman bude uhvaćena. Veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca i ronilačkih jedinica dva sata je pretraživalo Dunav, ali od opasne životinje nije bilo ni traga. Nakon bezuspešne dvočasovne potrage trka je nastavljena, uz nadzor reke spremni da intervenišu ukoliko bude bilo potrebe.

Međutim tek je usledio šok kada je u subotu uveče Lilian A. priznala je da je fotografiju krokodila u Dunavu zapravo skunula sa interneta. Priznala je da ima paničan strah od reptila, i da je od plutajućeg debla u Dunavu umislila da je krokodil, a kako bi priču učinila verodostojnom policiji je pokazala lažnu fotografiju.

Policija trenutno analizira sve podatke, a paranoična Sirijka će najverovatnije morati da plati troškove intervencije (do 10.000 evra).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track