SAM BOG GA SAČUVAO: Pilotirao mrtav pijan pa se srušio u šumu!
Foto: ORF / Wolfgang Schnaitl

Imao više sreće nego pameti

SAM BOG GA SAČUVAO: Pilotirao mrtav pijan pa se srušio u šumu!

Austrija -
Avion je počeo da gubi na visini, okrznuo jedno drvo i srušio se nedaleko od dunavske hidroelektrane Johenštajn u Gornjoj Austriji. Pilot imao 1,8promila alkohola u krvi

BEČ - Sportski pilot (38) iz regije Hausrukfirtel (Hausruckviertel) u Gornjoj Austriji je u petak predveče poleteo sa prijateljem (29) na kružni let sa aerodroma Bruk­Vazen (Bruch­Waasen), da bi se ubrzo srušio.

Naime nešto posle 20 časova, dok su leteli nad gustom šumom Fihtenštajna (Vichtenstein), letelica je naglo izgubila na visini, okrznula jedno drvo i srušila se nedaleko od dunavske hidroelektrane Johenštajn (Jochenstein).

Obojica su srećom uspela da se izvuku iz potpuno uništenog aviona. Spasilačke ekipe prevezle su pilot helikopterom u bolnicu. Test na alkohol je pokazao da je pilot u krvi imao čak 1,8 promila alkohola.

Protiv njega je podneta krivična prijava za nanošenje povreda iz nehata, uz posebno otežavajuće okolnosti. Izgubio je odmah pilotsku licencu, a lako je moguće da će mu biti oduzeta i vozačka dozvola. Uz to platiće i novčanu kaznu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track