POBEDNIK: Prva bečka opština najbolja u čitavoj Austriji za život!
Foto: Wikipedia

AKO MOŽETE DA BIRATE

POBEDNIK: Prva bečka opština najbolja u čitavoj Austriji za život!

Austrija -
Istraživanje je pokazalo da je poslednja na listi od 117 austrijskih opština Lijenc u Tirolu, drugo mesto pripalo je osmoj bečkoj opštini, a treće opština Ajsenštadt

BEČ - Prva bečka opština (Innenstadt) prva je i na listi kao najbolja opština za život u Austriji. Drugo mesto pripalo je osmoj bečkoj opštini (Josefstadt), dok je treće mesto zauzela opština Ajsenštadt (Eisenstadt, pokrajina Gradišće – Koruška)

Ovo je pokazalo istraživanja, koje je među 117 austrijskih opština sproveo ugledni austrijski ekonomski magazin Trend. Na začelju liste našla se kao najgora Lijenc u pokrajini Tirol.

Zanimljivo je da iako ima najveću stopu kriminala u državi, ipak je Inenštad odneo apsolutnu pobedu. Najveći broj kriminalnih dela počinjen u ovoj opštini jer se u ovom delu Beča nalazi najviše elitnih radnji koje su pravi mamac za kriminalce.

S druge strane prva bečka opština ima najveći prosek građana sa visokom stručnom spremom (36,2). Njeni stanovnici u proseku ostvaruju i najveće bruto godišnje zarade (51.369 evra).

Odlučivalo se na osnovu 16 kriterijumaa među kojima su bili i stopa kriminala, nezaposlenost, godišnja primanja građana, sigurnost, pa čak i broj sunčanih dana u godini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track