POJAČANJE: Novinar Kurira novi portparol bečkih socijaldemokrata

Profesionalac

POJAČANJE: Novinar Kurira novi portparol bečkih socijaldemokrata

Austrija -
Sa Ulom kao novim članom tima, bečke socijaldemokrate, na čelu sa Mihaelom Hojplom na najboljem su putu u izbornu godinu 2015, kaže Georg Nidermilbihler

BEČ - Hanes Ul, (Hannes Uhl), dugogodišnji novinar bečkog Kurira, danas je imenovan za šefa za komunikacije bečkog dela Socijaldemokratske partije Austrije (SPÖ).

Novi partijski sekretar bečkih socijaldemokrata, Georg Nidermilbihler (Georg Niedermühlbichler) kaže da je sa Ulom bečki SPÖ dobio apsolutnog medijskog profesionalca.

"Sa Ulom kao novim članom tima, bečke socijaldemokrate, na čelu sa Mihaelom Hojplom (Michael Häupl), na najboljem su putu u izbornu godinu 2015", dodao je Nidermilbihler.

Sledeća godina je odlučujuća za bečki SPÖ i budućnost Beča, smatra i Ul.

"Činjenica da bečka SPÖ ima običaj da u svoj tim poziva nezavisne i prethodno politički neopredeljene novinare, govori o otvorenosti ove partije“, izjavio je Ul.

On je rođen 1972. u salcburškom mestu Cel am Ze. Studirao je germanistiku, istoriju i novinarstvo. Prvih nekoliko godina karijere radio je u jednoj PR ­agenciji, zatim u bečkom dnevnom listu Standard, pa izdavačkoj kući Njuz, kao i na TV Salzburg. Od oktobra 2001. je bio u bečkom Kuriru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track