POLICAJCI BABICE: Porodili ženu nasred ulice!
Foto: Milan Ilić

Drama u Beču

POLICAJCI BABICE: Porodili ženu nasred ulice!

Austrija -
Zadihani muškarac službenicima je preko ulice doviknuo: Molim vas, pozovite Hitnu pomoć, žena mi se porađa!

BEČ - Prava drama odvijala se juče u 12. bečkoj opštini kada je trudnici nasred ulice pukao vodenjak i počeo porođaj. Pošto nije bilo vremena za odlazak u bolnicu policajci koji su se slučajno zatekli na licu mesta pomogli su ženi da na svet donese zdravog dečaka.

Dvojica policajaca koji su juče patrolirali 12. opštinom primetili su gužvu na trotoaru. Zadihani muškarac službenicima je preko ulice doviknuo:

"Molim vas, pozovite Hitnu pomoć, žena mi se porađa!“. Službenici su odmah alarmirali Hitnu pomoć, a pošto nije bilo vremena da se žena prebaci u bolnicu policajci su polegli zadnje sedište automobila, pretvorivši ga u improvizovani krevet za porodilju.

Istovremeno su na lice mesta stigli i radnici Hitne pomoći, pa su svi majku preneli u automobil. Nešto kasnije na svet je došao zdrav dečak, a majka i beba su prevezeni u bolnicu.

Ovo nije prvi put da bečki policajci preuzimaju ulogu babica. U noći između 21. i 22. avgusta policajci su u 15. bečkoj opštini zaustavili potpuno unezverenog mladića koji je ulicom Linzerstraße jurio vozeći trudnu ženu u bolnicu. I ovde je porođaj već počeo, pa su policajci i radnici Hitne pomoći koji su se slučajno zatekli u blizini zajedničkim snagama na svet doneli malog Nikolasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track