KRILA TRUDNOĆU: Porodila se, ostavila bebu ispred podruma i otišla da radi!!

Bečka policija pronašla majku

KRILA TRUDNOĆU: Porodila se, ostavila bebu ispred podruma i otišla da radi!!

Austrija -
U noći između petka i subote devojka je u stanu u kojem živi sa svojim dečkom bez ičije pomoći na svet donela zdravu devojčicu

BEČ - Bečka policija pronašla je majku (23) koja je u subotu u jednoj zgradi u sedmoj bečkoj opštini ostavila svoje novorođenče na stepeništu. Tokom saslušanja ona je priznala da se sama porodila u svom stanu, a zatim bebu ostavila na stepenicama. Nakon što joj je napisana prijava puštena je na slobodu i preti joj do pet godina zatvora.

Prema rečima policije devojka je na saslušanju izjavila da se tokom trudnoće uopšte nije udebljala, te da nije ni znala da je trudna. Da je u drugom stanju saznala je tek nakon posete lekaru, koji joj je rekao da je do porođaja ostalo još tri nedelje.

Devojka očigledno nije bila srećna zbog novonastale situacije, pa vest o trudnoći nije želela da podeli ni sa svojim dečkom, niti sa familijom.

"Ona je najnormalnije otišla da radi kao da se ništa nije dogodilo“, izjavio je Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger), portparol bečke policije. U noći između petka i subote devojka je u stanu u kojem živi sa svojim dečkom bez ičije pomoći na svet donela zdravu devojčicu.

Kajblinger je saopštio da je tokom saslušanja izjavila da je htela da odnese bebu u bolnicu. Međutim, prema njenim rečima "porođaj ju je toliko iscrpio da je tokom puta u bolnicu bebu morala da ostavi na podrumskim stepenicama zgrade", koja se nalazi u ulici Kajzerštrase (Kaiserstraße).

Beba je bila umotana u ovu jaknu i majicu (Foto: Polizei)
Beba je bila umotana u ovu jaknu i majicu (Foto: Polizei)

Bebu su, zamotanu u sivu majicu i smeđu jaknu, u subotu poslepodne na stepeništu zgrade ispred podruma pronašle dve petnaestogodišnjakinje, koje su odmah pozvale Hitnu pomoć. Spasilačka ekipa je na licu mesta utvrdila da je novorođenče zapalo u hipotermiju i odmah ga prebacilo u bolnicu. Nakon lekarske intervencije beba se nalazi u stabilnom stanju i već se oporavila.

Petra Mandl, portparol službe za mlade, pretpostavlja da devojčica neće još dugo ostati u bolnici. Nakon otpuštanja iz klinike dete će preuzeti usvojitelji. Kod njih beba ostaje šest meseci uz stalni nadzor nadležnih službi. Nakon isteka tog roka potrebno je još pola godine da odluka o usvajanju postane pravosnažna. Sve do pravosnažnosti odluke postoji teoretska mogućnost da dete bude vraćeno biološkim roditeljima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track