Austrijska policija traga za Milošem N. i njegovom saučesnicom!
Foto: Austrijska Policija

Identifikovan pljačkaš taksiste

Austrijska policija traga za Milošem N. i njegovom saučesnicom!

Austrija -
Uz pomoć video-materijala austrijska policija je uspela da identifikuje Miloša N, za kojim je raspisana poternica, policija moli građane za pomoć u identifikovanju njegove saučesnice

MELK - Policija još uvek traga za Srbinom Miloš N. (28) koji je opljačkao austrijskog taksistu i njegovom još uvek neidentifikovanom saučesnicom.

Miloš N. je sa devojkom u subotu oko 4 sata ujutru taksijem krenuo iz gornjeaustrijskog mesta Gmunden na jezeru Traunze. Iako je njihov prvobitni cilj bio Linc, par se u toku vožnje predomislio i tekao taksisti da vozi u Beč. Nakon pauze za kafu u Ansfeldenu pokraj Linca, vozač (39) se oko 6:30 zaustavio na auto-putu A1, u blizini mesta Losdorf, jer je mladić rekao da mora u toalet.

Kada je Miloš N. ponovo ušao u automobil, vozač je začuo kako repetira pištolj, koji mu je zatim prislonio na vrat. Mladić je taksisti pripretio da će ga ubiti ukoliko oba novčanika, privatni i poslovni, ne stavi na suvozačevo sedište. Miloševa saučesnica je novčanike uzela i stavila u svoju tašnu.

Taksista je, panici istrčao iz automobila i pretrčao preko auto-puta. Praskačući ogradu koja deli trake auto-puta on je lakše povredio nogu. Uprkos tome uspeo je da pretrči i preostale tri trake i popne se preko zaštitne ograde. nastavio je da beži još oko jedan i po kilometar preko livade, kako bi stigao do prvih kuća i pozvao pomoć.

policija traga i za još uvek neidentifilovanom saučesnicom
policija traga i za još uvek neidentifilovanom saučesnicom

„Bilo je jako rano, kada sam video da mi neko hramljući ide u susret. Taj muškarac je izašao iz žbunja i čim me je ugledao povikao je „Pozovite policiju, opljačkan sam!“, objasnio je slučajni prolaznik Gerhard Haberl. On je dodao da taksista kod sebe nije imao ništa, ni dokumenta, ni mobilni telefon, i da je odmah pozvao policiju i hitnu pomoć.

Policija i dalje traga za počiniocima. Iako je uz pomoć video-materijala uspela da identifikuje Miloša N, za kojim je raspisana poternica, policija moli građane za pomoć u identifikovanju njegove saučesnice. Devojka ima oko 25 godina, vitka je i visoka oko 170cm. U subotu ujutru je nosila crvenu kožnu jaknu, crne pantalone i duksericu sa neon-žutom kapuljačom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja