Poskupljuje parkiranje u jeftinim garažama!
Foto: ORF

Beč usklađuje cene sa inflacijom

Poskupljuje parkiranje u jeftinim garažama!

Austrija -
Od ponedeljka, 1. septembra, celodnevno parkiranje u najjeftinijim bečkim garažama (Park & Ride, P+R) koštaće 3,40 evra, a za godišnju kartu vozači će morati da izdvoje 636 evra

Beč - Parkiranje u najjeftinijim bečkim garažama (Park & Ride, P+R) poskupeće od 1. septembra. Od ponedeljka će vozači za celodnevno parkiranje morati da izdvoje 3,40 evra, umesto dosadašnja tri evra, dok će godišnja karta će koštati 636, a ne, kao do sada, 550 evra.

Iz kabineta gradske ministarke finansija i zamenice gradonačelnika, Renate Brauner (SPÖ) potvrđeno je da će tarife biti skuplje, ali je naglašeno da grad na ovom poskupljenju neće zaraditi.

„Podizanjem cena parkiranja tarife usaglašavamo sa trenutnom inflacionom stopom, grad Beč u ovom slučaju neće biti na dobitnu“, stoji u saopštenju.

Grad Beč planira izgradnju novih P+R parkirališta. Za ovu godinu planirana je izgradnja osam novih garaža sa 7000 parking mesta, koje će biti locirane pre svega u novim bečkim naseljima.

Ove jeftine garaže nalaze se uglavnom uz stanice podzemnih železnica, kako bi podstakle građane da umesto automobilom na posao idu javnim prevozom i tako izbegnu ne samo gužve, već i nepotrebno zagađenje vazduha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track