POTERA: Majka otela dete usred Beča i nestala!
Foto: FOto Heute.at Screenshot

Uzela pravdu u svoje ruke

POTERA: Majka otela dete usred Beča i nestala!

Austrija -
Posle razvoda od muža Austrijanca i gubitka starateljstva nad četvorogodišnjim sinom majka koja je inače Mađarica organizovala je otmicu svog deteta

BEČ - Klaus N. (4) otet je usred bela dana dok je sa dadiljom bio u šetnji.

Dva kombija iznenada su se zaustavila u ulici Burggasse, uz škripanje guma, a iz njih su izletela dva muškarca, koja su dete otela iz ruku nemoćne bejbisiterke. Dečaka su otmičari ubacili u jedno od vozila, u kome su ga, prema navodima policije, dočekali deda i majka.

Na autoputu A4 službenici su uspeli da zaustave jedan od kombija, ali nažalost pogrešan. Policija je saopštila da je dete najverovatnije otela njegova majka jer je izgubila pravo na starateljstvo nad detetom.

Naime, Tomas N. (46) i njegova bivša supruga, Mađarica kojoj mediji ne prenose ime, rastali su se prošle godine. Iako je sud doneo odluku o zajedničkom starateljstvu, majka je jednom prilikom, kada je sa detetom otputovala u Mađarsku, svom bivšem partneru javila da nema nameru da dete vrati u Austriju.

Otac je zatim od nadležnih organa zatražio dobijanje samostalnog starateljstva. On je u aprilu ove godine dečaka ponovo doveo u Beč, a krajem jula je sud odlučio da je u interesu deteta da ostane u Austriji. Zbog ove odluke prema rečima policije majka je odlučila da uzne pravdu u svoje ruke i otela dete.

Za dečakom i majkom otmičarkom još uvek se traga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track