POTERA NA NEBU: Egipatski vojni avion nadletao Klagenfurt!
Foto: Kurir

Kontrola leta u panici

POTERA NA NEBU: Egipatski vojni avion nadletao Klagenfurt!

Austrija -
Pilot je seo u avion nakon što je pobegao iz bolnice, gde je bio zbog stomačnih tegoba. Ispituje se da li ima i psihičke probleme

BEČ - Rashodovani egipatski vojni avion izazvao je pravu pometnju u kontroli leta na aerodromu u Klagenfurtu, pošto je, pojavivši se niotkuda, u niskom letu preletao iznad Koruške prestonice. Pilot nije prijavio let i sa njim nije mogao da se uspostavi radio­kontakt, pa je odmah alarmirana policija.

U poteru za njim krenuo je policijski helikopter. Pilot najpre nije reagovao na približavanje helikoptera, da bi zatim naglo okrenuo avion i sleteo na sportski aerodrom Hirt kraj Frizaha (Hirt bei Friesach). Tada je postalo jasno da je reč o rashodovanom avionu egipatskog ratnog vazduhoplovstva koji je sada u posedu sportskih letača iz Hirta.

Po izlasku iz kabine, pilot je saslušan u policiji. Reč je o 28­-godišnjem letaču, koji još nije završio obuku za sportskog pilota motornih letelica.

"Hteo sam da testiram bezbednost“, rekao je policajcima.

Interesanto je da je mladi pilot seo u avion nakon što je pobegao iz bolnice, gde je bio zbog stomačnih tegoba. Ispituje se da li možda ima i psihičke probleme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja