POTOP: Reka odnela auto, vozač se spasio u poslednjem momentu!
Foto: Reuter

NEVREME U AUSTRIJI

POTOP: Reka odnela auto, vozač se spasio u poslednjem momentu!

Austrija -
Vodostaj Salcaha danas u podne dostigao je 7,5 metara, što je pet metara više do uobičajenog vodostaja kod Mitersila

BEČ - Nevreme, prećeno olujnim vetrom i jakom kišom koje je sinoć zahvatilo istok Austrije, pogodilo je i severne pokrajine Salcburg i Tirol, a 25-ogodišnji vozač je u Kesenu kod Kicbila skliznuo sa puta i upao u nabujalu reku Loferbah! Jedva je uspeo da se izbavi iz vozila, samo nekoliko momenata pre nego što je nabujala reka odnela automobil.

U Gornjoj Austriji su na zapadu i jugu pokrajine vatrogasci imali pune ruke posla ispumpavajući vodu iz brojnih kuća i podruma. U Mitersilu je vodostaj reke Salcah viši nego prilikom razarajućih poplava leta 2005., ali pošto su od tada preduzete mere zaštite od poplava, sprečeno je njeno izlivanje.

Međutim iz bezbednosnih razloga most na Salcahu je zatvoren za saobraćaj. Vodostaj Salcaha danas u podne dostigao je 7,5 metara, sa tendencijom daljeg rasta, što bi bio desetogodišnji rekord. Uobičajeno vodostaj Salcaha kod Mitersila iznosi dva metra.

Slično stanje je i u Tirolu, posebno u opštini Kicbil, gde reka Briksental preti da se izlije kod Hopfgarten Valda. Lokalni put je zatvoren, a prekinut je i železnički saobraćaj između Vergla i Kirhberga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track