PREOKRET: Bosanske učenice u Siriji žive, zdrave i trudne?!

Neizvesna sudbina mladih Bečlijki

PREOKRET: Bosanske učenice u Siriji žive, zdrave i trudne?!

Austrija -
Sabina se na svom Fejsbuk profilu pohvalila "slatkom romansom u svetom ratu“, a nedugo posle toga ona i Samra otvorile su novi profil pod pseudonimom koji, između ostalog, sadrži reč "umm“, što na arapskom znači majka

BEČ - Austrijski mediji iz dan objavljuju nove, za sada još nepotvrđene informacije o sudbini odbeglih bosanskih učenica Sabine Selimović (15) i Samre Kešinović (16) koje su napustile svoje domove u Beču i otišle u džihad u Siriju. Najpre je procurila vest da je Samra navodno poginula na ratištu, ali je u međuvremenu, dok se čekalo na zvaničnu potvrdu, iz Sirije stigla vest da su obe dobro. Najnovija informacija koju prenose mediji u Austriji je da su devojke najverovatnije trudne!

Podsetimo, najpre je Sabina Selimović na Fejsbuku umirila svoje prijatelje negirajući da je Samra poginula. Kratko je napisala "Obe smo još u životu“. Ona se, potom, na svom Fejsbuk profilu pohvalila "slatkom romansom u svetom ratu“, a nedugo posle toga ona i Samra otvorile su novi profil pod pseudonimom koji, između ostalog, sadrži reč "umm“, što na arapskom znači majka.

To je navelo bezbedonosne službe na zaključak da su mlade Bosanke na taj način najverovatnije htele da pošalju poruku svojim porodicama. Podsetimo, nedugo po odlasku u džihad mlade Bečlijke udale su se za čečenske teroriste koji ratuju u Siriji.

Fejsbuk je juče blokirao Samrin profil, kao i naloge korisnika koji učestvuju u borbama u Siriji i Iraku na strani terorističke organizacije ISIL.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track