Rumuni prodavali jeftine imitacije keramičkih noževa 50 puta skuplje!
Foto: Policijska Arhiva

Uhapšeni prevaranti

Rumuni prodavali jeftine imitacije keramičkih noževa 50 puta skuplje!

Austrija -
Austrijska policija upozorava građane da budu oprezni jer putujući trgovci osim što nude jeftine imitacija, koriste priliku i pljačkaju stanove

BREGENC - Forarlberška policija uhapsila je dvojicu rumunskih prevaranata (18, 39), koji su u Bregencu, glavnom gradu ove pokrajine građanima prodavali jeftine falsifikate proizvoda, lošeg kvaliteta po višestruko višim cenama.

Oni su išli od vrata do vrata i jeftine noževe i kuhinjsku opremu nudili kao kvalitetne proizvode sa televizijskih reklama, koje su onda prodavali i po pedeset puta većim cenama od njihove stvarne vrednosti.

Prevaranti žive u Rumuniji, a protiv njih je podneta krivična prijava. Policija upozorava građane da budu izuzetno oprezni kada posluju sa putujućim trgovcima jer ne samo što je roba u najvećem broju slučajeva jeftina imitacija, već prevaranti koriste priliku i kradu dragocenosti iz stanova.

Policija takođe savetuje da ukoliko posumnjate da ste prevareni, odmah pozovete najbližu policijsku stanicu i da obratite pažnju na tip automobila, a u najboljem slučaju, i na registarske tablice vozila osumnjičenih.

Savetuje se građanima ako žele da je budu sigurni da kupuju markirane prizvode obećanog kvaliteta, kupuju direktno od telešopa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track