PUKLA: Pacijentkinja htela da udavi cimera jer hrče!
Foto: Kurir štampano

POKUŠAJ UBISTVA U JEDNOJ AUSTRIJSKOJ BOLNICI

PUKLA: Pacijentkinja htela da udavi cimera jer hrče!

Austrija -
Džurnoj sestri bilo je sumnjivo kada je umesto hrkanja čula cviljenje iz sobe u kojoj je zatekla ženu kako pokušava da uguši pacijenta

MEDLING - Jedna pacijentkinja (84) pokušala je da uguši "cimera" u sobi jer više nije mogla da podnese njegovo hrkanje. Pokušaj ubistva dogodio se u noći sa četvrtka na petak u bolnici u Medlingu (Mödling).

Ova starica koja je teško dementna iznervirana nesnosnim hrkanjem gospodina (81) sa koji je delila bolničku sobu, pokušala je da ga "ućutka" jastukom i čaršavom. Srećom dežurnoj sestri je bilo sumnjivo kada je iza ponoći umesto hrkanja, čula cviljenje iz sobe. Ona je odmah otrčala da proveri šta se događa i zatekla staricu koja je davila čoveka.

Sestra je policiji izjavila da je jedva uspela da otrgne staricu od žrtve. Donjeaustrijska policija preuzela je ovaj nesvakidašnji slučaj. Sobzirom da je nasilna starica teško bolesna i dementna, istražni organi su zaključili da ona zapravo nije bila svesna šta je radila.

Državno tužilaštvo je odlučilo da događaj okrakteriše kao „prinudu“ (Nötigung). javnost strahuje da bude sve više sličnih slučajeva jer je austrijsko stanovništvo sve starije. Sa rastom broja starih u društvu, raste i broje pacijenata od Alchajmerove bolesti i ostalih vrsta demencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track