RACIJA U DEVET ZEMALJA EU: Sa falsifikovanim pasošima krali i švercovali po Evropi!

Uhapšena međunarodna banda

RACIJA U DEVET ZEMALJA EU: Sa falsifikovanim pasošima krali i švercovali po Evropi!

Austrija -
Istraga je pokazala da su za falsifikovanje dokumenata bili zaduženi muškarac iz Moldavije (40) i njegova šest godina mlađa supruga

BEČ - Policija devet evropskih zemalja uhapsila je međunarodnu bandu koja se bavila falsifikovanjem pasoša, krađom i švercom droge i cigareta. Na ovom slučaju radilo je 950 službenika u devet evropskih zemalja, a uhapšeno je stotinak osumnjičenih.

Austrijska policija pretresla je dve kuće u Inzbruku i Beču i uhapsila jednu osobu. U Francuskoj, Grčkoj, Španiji, Portugalu i Švedskoj pretreseno je još 134 objekta, a osim oružja pronađeni su i droga, falsifikovane cigarete, ukradeni nakit i alat za obijanje. Zahvaljujući ovoj akciji uspešno je rešeno 29 provala u Španiji i tri provale u Nemačkoj, za koje je odgovorna ova banda.

Operacija je vođena iz Nemačke, gde minhensko tužilaštvo od početka 2013. godine sakuplja dokaze protiv ove bande. Istraga je pokazala da su za falsifikovanje dokumenata, zahvaljujući kojima su članovi mogli da borave, kradu i švercuju u Evropskoj uniji, bili zaduženi 40-godišnji muškarac iz Moldavije i njegova šest godina mlađa supruga.

Oni su za članove bande falsifikovali češke, rumunske i bugarske pasoše i vozačke dozvole, na osnovu kojih su kriminalci stekli pravo boravka u zemljama EU. Moldavci su, osim za ovu međunarodnu bandu, lična dokumenta falsifikovali i prodavali zainteresovanima širom Evrope. Dokumenta su koštala između 250 i 1.500 evra, a osumnjičeni bračni par ih je poštom slao kupcima u različitim evropskim zemljama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track