RAD NA CRNO GA KOŠTAO ŽIVOTA: Radnik umro jer šef nije dao da zovu Hitnu pomoć!

Tragedija na baušteli

RAD NA CRNO GA KOŠTAO ŽIVOTA: Radnik umro jer šef nije dao da zovu Hitnu pomoć!

Austrija -
Ni u kom slučaju nije želeo da austrijske vlasti saznaju za ilegalne radnike koji rade na njegovim gradilištima, pa nam je zabranio da pozovemo pomoć, izjavio je jedan od kolega u policijskoj stanici

AŠPANG-MARKT - Moler (59), poreklom iz Mađarske, koji je u jednoj austrijskoj građevinskoj firmi radio na crno, životom je platio status ilegalnog radnika. Nakon što je pao sa merdevina i teško se povredio, šef je radnicima zabranio da pozovu Hitnu pomoć, već je jednom od njih naredio da muškarca, službenim automobilom, odveze u bolnicu u Mađarskoj udaljenu 90 kilometara! Radnik je preminuo na operacionom stolu.

Muškarac je nakon pada zadobio brojne prelome i povrede unutrašnjih organa. Iako se na prvi pogled videlo da mu nije dobro, šef građevinske firme u kojoj je radnik povremeno radio na crno, radnicima je zabranio da pozovu Hitnu pomoć.

"Ni u kom slučaju nije želeo da austrijske vlasti saznaju za ilegalne radnike koji rade na njegovim gradilištima, pa nam je zabranio da pozovemo pomoć“, izjavio je jedan od kolega u policijskoj stanici.

Umesto toga povređenog su preneli do službenog automobila, a šef je jednom od radnika naredio da ga odveze do prve bolnice posle austrijsko-mađarske granice, od mesta nesreće udaljene više od sat vremena vožnje!

Teško povređeni muškarac je preminuo u toku operacije, budući da je od nesreće prošlo previše vremena. Brza intervencija austrijske Hitne pomoći gotovo sigurno bi mu spasila život.

"Tog poslepodneva je zazvonio telefon, a osoba sa druge strane mi je rekla da su mi muža prebacili u Sombateli, gde ga trenutno operišu“, u suzama je izjavila supruga preminulog radnika.

"Nakon pada nisu smeli da ga pomeraju! Sada ga nose na duši“, dodala je tiho. Policija je pokrenula istragu protiv šefa i vlasnika firme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track