(FOTO) Radovala se unučetu, a sad sahranjuje i ćerku i muža i zeta!
Foto: Privatna Arhiva

Užasna tragedija u Donjoj Austriji

(FOTO) Radovala se unučetu, a sad sahranjuje i ćerku i muža i zeta!

Austrija -
Angele H. (59) imala je loš predosećaj kada je kobne večeri njen suprug krenuo u šumu po pečurke za večeru, ali nije ni sanjala kakava će je tragedija zadesiti za samo par sati kada će ostati bez čitave porodice

CVETLA - Polako se sklapaju kockice užasne tragedije u okolini grada Cvetla (Zwettla) u Donjoj Austriji u kojoj su stradali Jozef H.(54) njegova trudna ćerka Barbara (26) i zet Ginter (33).

Angele H. (59) ne može da veruje da je njena radost zbog iščekivanja unučeta prerasla u užasan bol I i tugu zbog gubitka, ćerke, muža i zeta. Neutešan je njen svekar Franca (87) koji je živeo sa njima.

U nedelju predveče Angelin muž, hteo da iznenadi familiju i za večeru pripremi pečurke. Angela kaže da je imala neki loš predosećaj, a kako se Jozef nije vraćao kući ni posle nekoliko sati Otišla je do šumice u kojoj je bio tek iskopani bunar,kojeg je Jozef voleo da obilazi i kontroliše. Videla je korpa sa vrganjima pokraj bunara, a u bunaru Jozefovo telo.

Angela je otrčala u kuću da pozove pomoć. Istovremeno su u pomoć ocu, sa metalnimmerdevinama, otrčali i trudna kćerka Barbara i 33­godišnji zet Ginter. Međutim i oni su umrli u uskom šahtu, dok je Angela čekala spasioce. Kćerku su spasioci uspeli da reanimiraju, ali je i ona umrlana putu do bolnice u sanitetskom helikopteru.

Vatrogasci su utvrdili da je u bunaru bila velika koncentracija ugljen­monoksida. Verovatno je on nastao truljenjem trave, lišća i grančica nakupljenih u šahtu. Rezultati obdukcije biće objavljeni u sredu.

Pomoć komšijama

Meštanis ela Šenbah (Schönbach) ne žele da svoje komšije koje su pretrpele užasan gubitak i ostave na cedilu, već su se organizovali da pomognu Angeli i ostarelom Francu. Čitavo selo, učestvuje u akciji "Inicijativa Šenbah", koja postoji od ranije, za pomoć seljanima u nevoljik kako. Istovremeno, na imanje porodice H. upućen jedan momak, da tamo odsluži svoj civilni vojni rok, i pomaže im u poljoprivrednim radovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track