Devojčica (12) ukrala drugarici karticu i pokupila novac sa računa!

RANO JE POČELA

Devojčica (12) ukrala drugarici karticu i pokupila novac sa računa!

Austrija -
Iako je dvanaestogodišna devojčica u početku negirala da je ukrala karticu policija je dokaze pronašla upravo na njenom računu na koji je prebacila ukradeni novac

BRAUNAU - Devojčica (12) je ukrala bankovnu karticu svoje godinu dana starije drugarice i sa njenog računa podigla nekoliko hiljada evra. Krađa je srećom brzo otkrivena.

Trinaestogodišnja učenica iz opštine Braunau u Gornjoj Austriji je krajem septembra primetila da je nestala njena bankovna kartica. Devojčica je sa roditeljima smesta otišla u banku gde ih je sačekao novi šok. Nekoliko hiljada evra koje je devojčica imala na računu podignuto je nekoliko dana ranije.

Žrtva je krađu prijavila policiji, a istragom je ubrzo ustanovljeno da je lopov niko drugi do žrtvina školska drugarica. Iako je 12-godišnjakinja u početku negirala da je ukrala karticu policija je dokaze pronašla upravo na njenom računu.

Najveći deo ukradenog novca devojčica je uplatila na svoj račun. U prisustvu oca devojčica je, suočena sa dokazima, policiji sve priznala. Najveći deo ukradenog novca ponovo je vraćen pravom vlasniku, a u čitav slučaj su se uključili državno tužilaštvo grada Rida i lokalna Socijalna služba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track