REKORDERKA: Najstarija bečka mačka ima 27 godina i dva zuba!
Foto: Privatna Arhiva

Nadživela čak tri sustanarke

REKORDERKA: Najstarija bečka mačka ima 27 godina i dva zuba!

Austrija -
Bjanku je iz jednog prihvatilišta za životinje uzela tadašnja dvanaestogodišnja devojčica Mišel i sa njom živi i uživa već nepune tri decenije

BEČ - Bjanka je najstarija bečka mačka i ove godine će proslaviti svoj 27. rođendan.

Bečka organizacija za zaštitu životinja službeno je potvrdila ovu informaciju, pa je Bjanka sa svojih 189 ljudskih godina pravi metuzalem među mačkama. Nju je usvojila Mišel (39) davne 1987. godine.

„Bila je najslađe mače u azilu. Ubedila sam roditelje da je uzmemo i obećala da ću ja brinuti o njoj“, uz osmeh priča ponosna vlasnica.

Tada dvanaestogodišnja Mišel nije mogla ni da sanja da će Bjanka naredne nepune tri decenije ostati uz nju. Ova mačka je nadživela čak tri druge mačke sa kojima je, u nekom momentu, delila dom i vlasnicu.

„Iako Bjanka sada ima svega dva zuba i dalje se ponaša kao da je u cvetu mladosti i bez problema skače na krevet ili kauč“, dodaje Mišel.

I mačkin veterinar potvrđuje da je ona, uprkos dubokoj starosti, potpuno zdrava.

Najstarija mačka na svetu, Krim Paf, živela je u Ostinu u Teksasu. Ova mačka je uginula 2005. godine sa 38 godina i 3 dana. Najstariji registrovani pas na svetu bio je australijski pastirski pas Blui, koji je poživeo čitavih 25 godina i 5 meseci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track