RIZIČNO: Autobusima dozvolili da voze kroz pešačku zonu!
Foto: Wiener Linien

Upozorenje vozača Bečkih linija

RIZIČNO: Autobusima dozvolili da voze kroz pešačku zonu!

Austrija -
Zbog ugrožene bezbednosti i građana i vozača radnici gradskog saobraćaja traže da se isključi autobuski saobraćaj iz pešačke zone ulice Mariahilferštrase

BEČ - Posle poslednje nesreće koja se dogodila u ponedeljak kada je autobus oborio biciklistu u pešačkoj zoni ulice Mariahilferštrase (Mariahilferstrasse) u Beču, vozači Bečkih linija traže da se se promeni ruta.

Oni upozoravaju da je ugrožena bezbednost i građana i vozača u delu Mariahilferštrase koja je pretvorena u pešačku zonu a kroz koju i dalje saobraćaju vozila gradskog saobraćaja! To je potvrdila i ova nesreća u kojoj je biciklista (33) zadobio povrede glave i ramena, a srećom niko od putnika.

Radnici bečkih linija (Wiener linien) su s pravom nezadovoljni jer je ovo rešenje nelogično i vrlo opasno. Da apsurd bude veći ukoliko se u pešačkoj zoni stvori velika gužva vozač autobusa mora da zaustavi vozilo, pozove policiju i sačeka da ga ona sprovede kroz masu!

Zahtevamo da vozimo duž ulice Nojbaugase (Neubaugasse), a ne kroz pešačku zonu, što je veoma rizično, a to je potvrdio i ovaj poslednji incident“, izjavio je Mihael Bauer (Michael Bauer) član saveza radnika Bečkih linija. On je dodao da će uskoro biti novi pregovori oko promene rute ove autobuske linije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track