RUMUNU 20 GODINA ZATVORA: Napadao i pljačkao starije žene po Beču!

Osuđen

RUMUNU 20 GODINA ZATVORA: Napadao i pljačkao starije žene po Beču!

Austrija -
Jedna od žrtava (86) je prilikom napada zadobila povrede mozga i ostala nepokretna

BEČ - Pokrajinski sud u Beču osudio je juče Rumuna (33) na maksimalnih 20 godina zatvora zbog brutalnih napada i pljačke sedam starijih žena. Prilikom napada optuženi je iskazao ekstremnu brutalnost. Njegovom saučesniku u zločinu (26) izrečena je kazna zatvora od osam meseci, a obe presude su još nepravosnažne.

Od oktobra 2013. godine do marta 2014., osuđeni je opljačkao sedam žena u Beču, od čega je tri brutalno pretukao pesnicama. Jedna od žrtava (86) je prilikom napada zadobila povrede mozga i ostala nepokretna.

Osuđeni je tokom suđenja rekao da je bio očajan i da je zbog toga napadao i pljačkao žene, ali da nije imao nameru da ih povredi. Na to mu je sudija, koji je vodio ovaj proces, odgovorio rečima:

"Ostavili ste krvav trag u Beču, koji se ne može obrisati."

Rumunu je kao otežavajuća okolnost uzeta činjenica da je od svoje 19. godine po zatvorima u svojoj domovini, Francuskoj i Grčkoj ukupno proveo 12 godina.

Njegov pomoćnik, inače vozač taksija, koji ga je prilikom pljački dovozio i odvozio sa mesta zločina, izjavio je da nije znao da osuđeni fizički napada žene, nego je mislio da ih samo džepari. Porota je poverovala u njegovu izjavu, te je on osuđen na osam meseci, od čega dva i po meseca mora da provede u zatvoru.

Rumun je uhapšen 6. marta ove godine u jednoj banci, u kojoj je vrebao svoju novu žrtvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track