RADE PUNOM PAROM: Rusija špijunira  austrijska ministarstva!
Foto: Rts.rs

Vojna obaveštajna služba Austrije otkriva

RADE PUNOM PAROM: Rusija špijunira austrijska ministarstva!

Austrija -
Desetine ruskih obaveštajaca špijunira ministarstva privrede i spoljnih poslova da bi došli do poverljivih informacija o zakonima i zaštitili ruski novac u Austriji, tvrdi austrijski vojni obaveštajac

BEČ - Rusija je pojačala svoje špijunske aktivnosti zbog sankcija EU i ukrajinske krize i špijunira austrijska ministarstva, tvrdi jedan neimenovani pripadnik vojne obaveštajne službe Austrije. On je, u izjavi bečkom dnevniku "Esterajh , kazao da Rusija špijunira ministarstva privrede i spoljnih poslova.

"Rusija trenutno povećava svoje špijunske aktivnosti, a mete su najviši krugovi" , objasnio je obaveštajac.

Desetine ruskih obaveštajaca trenutno, prema njegovim rečima, pokušava da obezbedi tešnji kontakt sa saradnicima i sekretaricama ova dva ministarstva. Cilj im je, kako je objasnio, da dođu do poverljivih informacija o zakonima, predlozima zakona i internim dokumentima, kako bi doznali kako se sankcije mogu zaobići i kako zaštiti ruski novac u Austriji.

Pretpostavlja se da je jedna ruska rezidencija u Purkersdorfu centralna prislušna stanica Rusa u Austriji. Takođe i jedna špedicija u Štokerau i Beču važe već godinama kao prikrivene firme ruskih špijuna. Tako austrijski obaveštajac tvrdi da menadžeri, šefovi firmi rade za ruske obaveštajne službe, što dokazuje na stotine dosijeja vojne službe za odbranu od špijunaže.

On je dodao da u Austriji u velikom stilu špijuniraju i SAD, Ukrajina, Kazahstan i Kina, ali da je trenutno Rusija najaktivnija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track