VOZIO SUPROTNOM TRAKOM: Samo dve godine zatvora pijanom ubici dvoje dece s Kosova!
Foto: Wikipedia

Masakr na auto-putu

VOZIO SUPROTNOM TRAKOM: Samo dve godine zatvora pijanom ubici dvoje dece s Kosova!

Austrija -
Kao olakšavajuću okolnost sudija je uzeo i činjenicu da je osuđeni roditeljima preminule dece do sada uplatio 20.000 evra

LINC - Poljoprivrednik (55) iz Austrije koji je krajem jula na auto-putu A1 u Gornjoj Austriji izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubilo dvoje dece sa Kosova, osuđen je juče na samo dve godine zatvora!

Muškarac je u momentu nesreće bio pod jakim uticajem alkohola i vozio je u suprotnoj traci auto-puta. Nesreća se dogodila 30. jula oko pet časova ujutru, kada je 55-godišnjak, vozeći u suprotnom smeru od propisanog, svojim automobilom direktno naleteo na automobil u kojme se nalazila četvoročlana porodica sa Kosova, koja je živela i radila u Nemačkoj.

Deca, 9-godišnja Doruntina i njen 20-godišnji brat Škemb, preminuli su na licu mesta. Otac Agron (47), koji je upravljao vozilom zadobio je samo lakše povrede, dok je njegova supruga Lumturie (39) teže povređena, ali je sredinom avgusta puštena iz bolnice.

Po privođenju Austrijanac je izjavio da se ničega ne seća, pa je pušten kući, a protiv njega je podignuta optužnica. Povodom donete presude (24 meseca zatvora, od toga osam uslovno) još uvek se nisu oglasili ni državni tužilac, niti pravobranilac optuženog te ona još uvek nije pravosnažna.

Kao olakšavajuću okolnost sudija je uzeo i činjenicu da je osuđeni roditeljima preminule dece do sada uplatio 20.000 evra. Otežavajuću okolnost je predstavljalo to što je ovaj sudar zapravo rezultat nekolicine prekršaja. Na pitanje sudije kako živi sa sobom nakon onoga što je uradio, optuženi je odgovorio: "Ovo je i za mene, velika tragedija“. Sudija je tokom izricanja presude podsetio da je poljoprivrednik već jednom uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju. "Da ste nešto naučili iz te priče, ova deca bi danas još uvek bila živa“, izjavio je on.

Osuđeni je izjavio da svake nedelje ide na terapiju za odvikavanje od alkohola, a kasnije planira i da se prijavi u jednu od klinika za bolesti zavisnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja