SAMO PRAKSA NIŠTA TEORIJA: Nadrilekar ubadao  bolje od svih!

Radio godinama u hitnoj pomoći

SAMO PRAKSA NIŠTA TEORIJA: Nadrilekar ubadao bolje od svih!

Austrija -
Policija je konačno razotkrila austrijskog prevaranta Volfgang H. (59) koji je radio kao lekar Sanitetske direkcije Donje Austrije bez ikakvog medicinskog obrazovanja

BEČ - Austrijski prevarant Volfgang H. (Wolfgang H.59), koji se godinama lažno predstavljao kao „lekar ­specijalista prve pomoći i anesteziolog", konačno je razotkriven. Iako bez ikakvog medicinskog obrazovanja, Volfgang je jako dugo radio kao lekar za Pokrajinsku sanitetsku direkciju Donje Austrije, iako je bio i osuđivan.

Svedoci i njegovi bivši pacijenti imaju samo reči hvale za njegovu "stručnost", kažu da je delovao izuzetno profesionalnio, da je "Imao laku ruku" dok je vadio je krv, davao infuzije... piše bečki Kronen Cajtung (Kronen Zeitung)

„Ubadao je bolje od svih ostalih lekara.“, tvrdi jedan od zadovoljnih pacijenata.

Do zaposlenja u hitnoj pomoći došao je zahvaljujući svojoj nevenčanoj supruzi koja je zaista lekarka u Pokrajinskoj sanitetskoj direkciji Donje Austrije. Ona se prijavila za lekarska dežurstva vikendom, a kada su pozivani na intervencije sa vozilom hitne pomoći, umesto nje na teren je išao Volfgang.

To mu nije bilo dosta, već je radio je menjao neke lekare za vreme njihovih godišnjih odmora ili bolovanja, bio je akreditovan i kao službeni lekar na nekim motociklističkim trkama.

Njegova supruga dala je otkaz odmah po otkrivanju prevare ali će krivično odgovarati, kao i njen partner ­hohštapler, zbog nadrilekarstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track