SAMO ZA PRIVREDNIKE: Preko aplikacije proverite da li imate pravo na subvenciju!

Subvencije Evropske unije

SAMO ZA PRIVREDNIKE: Preko aplikacije proverite da li imate pravo na subvenciju!

Austrija -
Privredna komora predstavila je novu internet aplikaciju koja članovima omogućava lak pristup informacijama o tome da li njihovo preduzeće ima pravo na subvenciju

BEČ - Evropska unija odobrila je Austriji subvencije od 1,2 milijarde evra za period od 2014. - 2020. godine. Subvencije će biti podeljene za regionalni razvoj i socijalni fond, ali i teritorijalnu saradnju između država EU.

Privredna komora predstavila je zato novu internet aplikaciju koja članovima omogućava da provere da li njihovo preduzeće ima pravo na subvenciju.

"Mnogi preduzetnici su godinama bili ubeđeni da se sve subvencije rešavaju preko Brisela. Nadamo se da će se ovom aplikacijom taj nesporazum rešiti", kaže Kristof Huter (Christoph Huter) iz Privredne komore."

"Subvencije EU su veoma važne za austrijsku privredu. Posebno nam je drago što će mala i srednja preduzeća, zahvaljujući angažmanu austrijskog komesara Johanesa Hana (Johannes Hahn), dodatno profitirati", ističe Kristof Lajtl (Christoph Leitl), predsednik Privredne komore Austrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track