SKANDAL: Austrijanac mrtav pijan ubio dvoje dece sa Kosova i pušten na slobodu!

Masakr na auto-putu

SKANDAL: Austrijanac mrtav pijan ubio dvoje dece sa Kosova i pušten na slobodu!

Austrija -
Porodica kosovskih Albanaca koja živi i radi u Nemačkoj bila je u koloni automobila, sa rođacima koji su za odmor putovali na Kosovo

BEČ - Austrijanac (54) koji je pre nekoliko dana mrtav pijan uleteo u suprotnu traku auto-puta i skrivio pogibiju dvoje dece poreklom sa Kosova nije uhapšen, već je uz krivičnu prijavu pušten na slobodu! On je imao 1,4 promila alkohola u krvi kada je u noći između utorka i srede krenuo u pogrešnom smeru na autoputu između Beča i Linca. Direktno se sudario da autom u kojem su bili Agron (47), njegova supruga Lumturie (39) i njihovo dvoje dece, Škemb (20) i Doruntina (9).

Oba deteta su poginula, a krivac za nesreću, koji ima slomljenu ruku, izjavio je da se ne seća kako je uopšte došao u pogrešnu traku! U policiji je izjavio da se samo seća da su mu mnogi automobili išli u susret, a odmah nakon što je shvatio da vozi pogrešno, dogodio se sudar.

Otac unesrećene porodice je lakše povređen. Već je napustio bolnicu, u kojoj je leži njegova teško povređena žena. Ova porodica kosovskih Albanaca koja živi i radi u Nemačkoj bila je u koloni automobila sa rođacima koji su za odmor putovali na Kosovo.

Državno tužilaštvo iz Linca je pijanog vozača okrivilo za ubistvo iz nehata, uz posebno otežavajuće okolnosti. Za ovo nedelo zakon predviđa do tri godine zatvora. Portparol tužilaštva kaže da bi okrivljeni bio uhapšen da je prethodno bio upisan u registar osuđenih, čak i za nekakav manji prekršaj. Međutim, reč je o licu koje dosad nikad nije bilo kažnjavano, pa će zato suđenje čekati sa slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track