SMILOVALI SE: Majci vratili samo bebu!
Foto: Printscreen Osterreich

Socijalna služba Donje Austrije malo popustila

SMILOVALI SE: Majci vratili samo bebu!

Austrija -
Skoro mesec dana Jasmin M (27) bila je bez svoje tek rođene kćerkice Džolin, koja joj je oduzeta kao i preostalo njeno troje dece, stare deset, pet i dve godine po nalogu državnih organa

TULN - Socijalna služba Donje Austrije odlučila je da Jasmin M,(27) vrati ćerku koju su joj oduzeli po rođenju 2. jula ove godine u Tulnu. Skoro mesec dana Jasmin je bila bez svoje najmlađe kćerkice Džolin (Joleen), koja joj je oduzeta iz istog razloga kao i preostalo njeno troje dece, stare deset, pet i dve godine.

Svu decu Jasmin je morala da preda starateljskim porodicama nakon što je lani bila uhapšena i sprovedena u istražni zatvor. Jasmin je osumnjičena za iznuđivanje i u zatvoru je provela četiri nedelje.

Sud je prošle godine procenio da Jasmin i njen muž Alfred M. "nisu podobni da deci pruže odgovarajuću roditeljsku negu i pažnju".

Veštaci su ustanovili i da je Jasmin M. "pati od seksualne zavisnosti i da se asocijalno ponaša", a na osnovu ovog nalaza su joj lani oduzetli ostalu decu, a ovog jula, dva dana po rođenju i kćerkica Džolin.

Sud je istovremeno zatražio i dodatno veštačenje o tome da li najmlađe dete ipak može da živi kod majke.Dodatnim veštačenjem je utvrđeno da "ne postoji opasnost ugrožavanja dobrobiti deteta". Odlučeno je da i majka i dete dobijaju intenzivnu pomoć psihologa i socijalnih i drugih stručnih radnika.

"Presrećni smo", kaže Jasmin, i najavljuje pravnu borbu za povratak preostala tri deteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track