SPOJI podelio pomoć ugroženim porodicama na Kosovu!
Foto: SPOJI.org

Akcija se nastavlja

SPOJI podelio pomoć ugroženim porodicama na Kosovu!

Austrija -
Po 13. put predstavnici Srpske pravoslavne omladine Inzbruka kupili su od novca koji je prikupljen putem njihove internet stranice naneophodnije potrepšzine za najugroženije u KIM

INZBRUK -. Predstavnici Srpske pravoslavne omladine Inzbruka (SPOJI) krajem jula odneli humanitarnu pomoć na Kosovo i Metohiju ugroženim srpskim porodicama.

Ova organizacija ukupno je sakupila 1400 evra, kojima je porodicama na licu mesta kupila osnovne potrepštine. Ovo je ukupno 13. donacija ove organizacije, koja putem svoje internet stranice nastavlja da sakuplja novac za ugrožene familije na jugu Srbije.

Predstavnici SPOJI sa porodicama iz Štrpca, ispred radnje u kojoj je kupljena oprema
Predstavnici SPOJI sa porodicama iz Štrpca, ispred radnje u kojoj je kupljena oprema

Tokom svog dvodnevnog putovanja (26. i 27. jul) predstavnici ove organizacije najpre su posetili manastir Gračanicu, odakle su se uputili ka selu Štrpcu podno Šar planine. Tu je uručena pomoć dvema porodicama: dvanaestočlanoj porodici Stanojković iz sela Sušiće, koji žive od 22.000 dinara, i petočlanoj porodici Jovanović, koja živi od dečijeg dodatka u visini od 7000 dinara mesečno. Ovim porodicama SPOJI je darovao nameštaj i električne uređaje ukupne vrednosti 700 evra, kupljene u lokalnim prodavnicama, kako bi se podstakla srpska privreda, i pre svega mali lokalni privrednici.

Sledećeg dana predstavnici Pravoslavne omladine uputili su se u opštinu Klokot-Vrbovac,gde su dostavili pomoć porodicama Spasić i Kojić. Za obe četvoročlane porodice, humanitarci iz Austrije su kupili robu u vrednosti od 700 evra. Pored toga, oni su porodicama Zdravković i Mirković uručili dve stipendije za školovanje dece u visini od ukupno 350 evra. Novac za stipendiranje Kristine Zdravković i Adrijane Mirković sakupili su sami članovi SPOJI-a i taj novac nije deo sakupljenih donacija.

Neće biti hladno zimi... Porodica Spasić dobila je  i šporet na drva
Neće biti hladno zimi... Porodica Spasić dobila je i šporet na drva

Srpska pravoslavna omladina Inzbruka zahvalila se pokretu „Kosovski božuri“, koji je logistikom i strategijom pomogao isporuku pomoći ugroženim porodicama, kao i srpskim opštinama Štrpce i Klokot na Kosovu i Metohiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track