SRAMOTA: Kontrolor kaznio slepog starca jer nije otkucao kartu!
Foto: Bečke Lokalne železnice

Kakvih sve ljudi ima

SRAMOTA: Kontrolor kaznio slepog starca jer nije otkucao kartu!

Austrija -
Leopold H. (73) kupio je kartu za lokalni voz do Badena, sačekao kontrolora i zamolio ga da je otkuca jer ne vidi što je ovaj odbio, ali mu je zato napisao kaznu od 130 evra

BADEN - Kontrolor lokalnog voza koji saobraća između Beča i Badena, kaznili su slepog penzionera Leopolda H. (73), zato što nije otkucao kupljenu kartu.

Starac je smesta pozvao firmu “Securitas”, koja sprovodi kontrolu karata po nalogu Bečkih lokalnih železnica, i zatražio storniranje kazne, objašnjavajući nadležnima svoju situaciju.

On je naime kupio kartu, ali zbog svog invaliditeta, bez pomoći nije uspeo da je otkuca. Budući da u tom trenutku u vozu nije bilo nikoga ko bi mu pomogao, Leopold H. je sačekao kontrolora i zamolio ga da mu otkuca kartu, što je ovaj odbio, ali mu je napisao kaznu.

Uprkos objašnjenju u “Securitasu” nisu imali razumevanja, pa je slepom penzioneru nedelju dana kasnije na kućnu adresu stigla kazna u visini od 130 evra.

“Prema meni su se poneli kao da sam običnog švercera, a ja za svoji 70 godina nikada nisam ušao u voz bez karte”, izjavio je Leopold H., vidno razočaran.

Očajni čovek tada je kontaktirao upravu Bečkih lokalnih železnica (Wiener Lokalbahnen), koja je odmah stornirala kaznu i izvinila se starcu zbog neprijatnosti koje je imao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track