Šta pogledati u Beču ako imate samo 24 sata na raspolaganju!
Foto: Hertha Hurnaus

Blic obilazak austrijske prestonice

Šta pogledati u Beču ako imate samo 24 sata na raspolaganju!

Austrija -
Pre razgledanje možete najpre da kupiti celodnevnu kartu koja košta 7,60 evra a onda krenuti od ringišpila u Pratru, do Muzejske četvrti, uz usputno zaustavljanje u nekom od kafea i poslastičarnica

BEČ - Ako se odlučite za vikend putovanje do Beča i na raspolaganju im ate samo 24 sata da obiđete sve lepote austrijske prestonice evo nekoliko preporuke službe za medije Grada Beča.

Dan u Beču možete da počnete vožnjom najvećim ringišpilom na svetu koji se nalazi pored Panoramskog točka i Kuće strave u bečkom Prateru. Na visini od 117 metara puca fenomenalan pogled na grad. Kada se ponovo spustite na zemlju krenite u pravcu centra grada, najbolje tramvajem. Pogledom kroz prozor možete dodatno da razgledate Beč. Karta za celodnevnu vožnju u celokupnoj mreži javnog saobraćaja Bečkih Linija košta 7,60 evra.

Za podizanje adrenalina... Bečki ringišpil
Za podizanje adrenalina... Bečki ringišpil

Pošto Beč nije samo grad muzike, nego i velikog broja muzeja, siđite na stanici Karlsplac gde se nalazi Bečki muzej. U njemu ćete videti ne samo značajne podatke o istoriji grada od prvog naseljavanja do današnjice, nego i aktuelne izložbe. Obavezno posetite Muzejsku četvrt, jedan od najvećih muzejskih kompleksa na svetu. Pored Leopoldovog muzeja i Muzeja savremene umetnosti, predlažemo da obiđete i najpoznatiji centar za ples na svetu Tanzquartier, Arhitektonski centar Beča, čuveni muzički centar Musiktank.

U nekom od mnogobrojnih bečkih kafea i poslastičarnica, a preporučujemo jednu od najpoznatijih u Austriji, pa i celoj Evropi,Demel koja je osnovana davne 1786. godine. Tu ćete sigurno uživati u vrhunskim poslasticama, tortama, pitama,kolačima, a i kafama.

Sa dolaskom sumraka vredi posetiti plato ispred Gradske većnice gde se trenutno (do kraja avgusta) održava filmski festival koji nudi ne samo besplatne projekcije opera, baleta, džeza ili popa na ogromnom platnu, nego i kulinarske specijalitete iz različitih zemalja.

Biće to kratka ali slatka poseta, međutim nedovoljna da upoznate sve znamenitosti i lepote Beča, pa ćete se sigurno ponovo vratiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja